3 Ocak 2011 Pazartesi

itü sözlük, sosyalist sanatçı Hilmi Bulunmaz'ı değerlendirmiş(?!)

Oyun'un notu: Aşağıdaki metin, LİNÇ KAMPANYASI sürecinin ardılı olarak gündeme gelen mahkeme sürecinde, bir delil olarak, yargıca sunulacaktır!


***


Hilmi Bulunmaz


1. Gerçekten bulunmaz bir adamdır!! Tiyatro camiasıyla uzaktan yakından alakası olan herkese saldırır, laftan anlamaz, eleştiri yapmayı bilmez, küfür ve hakaret etmeden düşüncelerini ifade edemez, ne Devlet Tiyatrosunu beğenir ne Yıldız Kenter'e saygı duyar, ne tiyatro sitelerini beğenir ne Genco Erkal'ın oyunlarını dikkate alır.. İzinsiz bir şekilde istediği yazıyı değiştirip sitesinde yayınlamakta da üstüne yoktur.

(yıldızlar da isterim, 22.05.2009 23:32)
@3489177

2. Adı var kendi yok denen cinstendir. Sözlüklerde hakkında yazılması bile onu yüceltecek değerdedir!
(isteböylegüzelim, 22. 05. 2009 23:34)

3. Tiyatrocu.

Şirretliğiyle nam salmıştır. Tiyatronun Melih Gökçek'i diyebiliriz. İşi sadece tiyatroculuk olan tiyatrocuların, kurumlarını yaşatmak için çırpınarak devletten para almalarını eleştirir. Bunu yaparken de tiyatrosunu ve yayınlarını (dergi, kitap, afiş) sahibi olduğu kuyumcu dükkanlarının verimli kazancıyla desteklediğini görmezden gelir. Ülkedeki bütün tiyatroculara (Ferhan şensoy, Genco Erkal, Münir Özkul vs..) edep sınırlarını zorlayarak tavır alır. Sahibi olduğu kuyumcu dükkanları düzen dışıymış gibi onları düzenle işbirliği yapmakla (ve yeteneksizlikle!) itham eder.

Zengin adamın Marksist olmasında eleştirilecek bir husus yoktur tabii ki, ama bu adamınki gibisinden lümpen bir narsisizmin marksizmi de solculuğu da ona göre oluyor.

Geçindiği tek insan -muhakkak ki kumaşı kendisininkinden daha iyi kesilmiş olan- Coşkun Büktel'dir. Bu ikili birbirini yağlar ve de ballar.

12 eylül'de devletçe birkaç aylık misafir edilişini bir onur madalyası gibi boynuna asıp dolaşır.

Eleştiri yazılarında kullandığı ifadeler "o.. çocuğu" ile "yav..k" arasındaki bir yelpazede görevlerini birbirine devreder durur.

Kendisini münir özkul sahnesi üzerine yürütülen tartışmalar sırasında tanıdım. münir özkul için "seks sanatçısı" diyordu. seviyesindeki çiğliğin çok daha fazlasını diğer yazılarında gördüm, okudum. ne onun içinde yer aldığı tartışmaların ne de tiyatro camiasının bir parçasıyım. hatta tiyatroculuk denen şeyin o eleştirilemez kutsal inekliğinden ne denli nefret ettiğimi de bu sözlüğün bir yerlerine yazmışımdır.

fakat...

bu tür insanları pir aşkına teşhir etmeyi de vazife belledim niyeyse.

ve ettim bile işte.

yazımı hilmi bey'in dostoyevski hakkındaki yazısının son paragrafıyla bitirmek istiyorum:

"köylüleri inleten çarlığa karşı savaşım veren dostoyevski, sadece ilenme anlamında muhalefet yapmayan, çara karşı bir suikastın başını çeken insanlardan biri. suikasta karışanların tek tek kurşuna dizildiği, kendisine sıra geldiğinde 'çar tarafından affedilen' dostoyevski, ömrünün önemli bir bölümünü sibirya tutsaklığıyla geçirmek zorunda kalıyor. hiçbir koşulda yılmayan ve yılgınlığa karşı ödün vermeyen dostoyevski, benim yakın 'arkadaşlarımdan' biri."

hazret, bütün yüce eserlerini sibirya sürgünü sonrasında, çarcı ve islavcı döneminde yazan ulu dostoyevski'yi beğenmektedir. bu hayranlığını yürekten kutluyor, kendisine diğer bir rus yazarı dostoyevski'yi de tavsiye ediyorum.

(görsel: hilmi bulunmaz/106193)
(salieri ve çiğnenen onuru, 16.10.2009 20:33 ~ 30.11.2010 13:31)

4. pelin batu, engin noyan, merih ermakastar'dan sonraki dördüncü sözlük takıntım. eğlence kaynağı, ibiş'in rüyası.

şair, yazar, tiyatrocu.
öykücü, kuyumcu, mücadele adamı.
romantik, egzantrik, küfürbaz.

türkçe bilgisini test edelim:

"yukarıdaki afiş, ne denli emperyalist kültürel kuşatma sonucu oluşan bir durum içerisinde bulunduğumuzu ve bu duruma gelmemizde, münir özkul'un da payı olduğu, gün gibi ortada!..."

diyorum ki, ercüment menemen diyorum.

hoplayın zıplayın işte:

http://www.canbarslan.com.tr/index.php?option=com_content&view=category&id=36:eski-dost-ercuement-menemen&Itemid=73&layout=default
(salieri ve çiğnenen onuru, 19.10.2009 22:23 ~ 29.05.2010 20:53)

5. bir arkadaşlık sitesine koyduğu avatarına buyrun efendim:

(görsel: hilmi bulunmaz/106444)

heh heh.

(salieri ve çiğnenen onuru, 22.10.2009 10:49 ~ 10:49)

6. bir tarihte aznavur pasajı'nda açtığı bulunmaz tiyatro'da oynayan oyunu için bizzat, yaka paça çevirdiği insanları zorla oyununa sokmaya çalışan tiyatrocu.
(puxa vida, 22.10.2009 13:02)

7. "1988 - 1989 tiyatro sezonunda basın müzesi tiyatro bölümü'nü kurup, bu bölümün genel sanat yönetmenliği'ni yapmıştım. ...

tamamıyla benim örgütlediğim 70 - 80 öğrenciye tiyatro eğitimi verirken, bu öğrencilerden alınan ciddi kurs paralarının bir kuruşuna bile asla dokunmuyordum. ...

oysa, diğer bölümlerin eğitmenleri yarı yarıya para alıyorlardı. yani bir öğrenciden 100 tl alınacaksa, bunun 50 tl'sini eğitmenler alıyordu. onlar aldıkları para karşılığında özgürlüklerini kiralarlarken, ben para almayarak özgürlük ruhumu koruyabiliyordum."

bu adamı seviyorum allah şahidimdir. ömrümü uzatıyor.

kuyumcuyum demiyor da!...

(salieri ve çiğnenen onuru, 18.12.2009 11:58)

8. büktel'e giydirip bulunmaz'ı koruyan yazıya buyrun burdan yakın. ağzım dilim dolaştı bak şimdik. http://tiyatrodergisi.com.tr/detay.php?hng=2432

(salieri ve çiğnenen onuru, 04.11.2010 23:52 ~ 23:54)

9. bir ara "mum" adlı dergiyi çıkarmıştı, insancıl dergisinden kopup koptuğu derginin altıncı dereceden bir versiyonunu sürmüştü piyasaya.

(cizgili filim, 04.11.2010 23:55)

10. diyalektik bulunmaz'da sınanıyor. bu adamı, bu soytarı lafını bilmezi, ukala dümbeleği soslu sosyalisti, bu ibiş adamı savunacağım şu satırlarda işte diyalektik neşvünema buluyor.

adam önüne gelene yavşak diyerek hakaret etmiş. isim vermemişmiş. daha kötü ya; dünden bugüne, yukardan aşağıya bütün bir tiyatro camiasını, tarihini tahkir etmişsin. tek insana laf çaksan daha kabul edilebilir olurdu. sonra kalkmış birisi "sensin yavşak" demiş. hoop, dava açma hakkı saklı olmak üzere noter onaylı ihtarname! nedir ulan bu, tiyatronun da mafyası kuruldu da haberimiz mi yok?!

tarihte ilk defa diyorum ki; bulunmaz haklıdır. lafı geri postalamış ve tam desteğimi almıştır. ama şımarmasın. hala ibiş.

imza: bir koyunu gütmemiş salieri

http://www.medyafaresi.com/haber/50381/magazin-haluk-bilginere-cok-sert-yavsak-cevabi.html

(salieri ve çiğnenen onuru, 05.11.2010 17:30 ~ 17:33)

(Kaynak: itü sözlük)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder